01
02
Een heerlijk moment beleven

Een ervaring

Behalve u een lekkere maaltijd voorschotelen, wil Stéphane Diffels u vooral een heerlijk moment laten beleven. Wie al eens in L’Air de Rien is geweest, herinnert zich vast de krachtige geur van een stoofpotje, de zachtheid van ravioli met kruiden en het rokerige aroma van een forel uit Ondenval.

De chef kookt op basis van waar hij zin in heeft, het seizoen en wat hij dicht bij huis vindt. Geen kruiden van de andere kant van de wereld, hij vindt zijn specerijen zelf uit.

01
02
U er goed voelen

Een plek

Een oude hoeve in Ardense steen, gemoderniseerd met ruw hout en kalkmuren. Twee lichtrijke zalen en een aantal verborgen ruimtes, waaronder een salon waar u de avond kan afsluiten onder het genot van een vinylplaat.

De keuken, die gedeeltelijk uit glas bestaat, biedt een zeldzaam tafereel: een klein team dat elkaar door en door kent en vertrouwt, een perfect afgestemde en ontspannen choreografie waar iedereen spontaan z’n plaats inneemt.

Een jogging of een jurk met hoepelrok? Zolang u zich maar goed voelt!

Stéphane Diffels

De chef

Stéphane Diffels praat niet zo graag over zichzelf. Hoe hij is, komt u uiteindelijk te weten door te eten wat hij klaarmaakt: open, vriendelijk, nauwgezet, gul en opmerkzaam. In het echte leven is hij nogal verlegen, maar in zijn borden komt zijn extravagante kant naar boven.

Omdat kiezen verliezen is, heeft hij gekozen voor een uniek menu. En dit is geen standaardkeuze. De gerechten die hij aanbiedt, zijn immers reizen die met geduld en precisie tot stand kwamen en waarin elke halte een goede bestaansreden heeft.

01
02
Een verrassingsmenu

Onze menu's

Het menu ‘Loslaten’ (7 gangen) : 98

Het menu “Garder le cap” (5 gangen) : € 80  (van dinsdagavond tot vrijdagmiddag)

Wijnen à la carte of optie ‘Laat u inpakken door de sommelier’: € 51 / 39

’s Middags een lunchformule van 45 exclusief drank.

Iets wat u niet lust? Wacht tot de chef het voor u klaarmaakt! Iets wat u echt niet lust? Hij is er om u te plezieren, niet om u te laten lijden. Daarom houdt hij rekening met intoleranties en wat u niet mag eten.

Geef ons uw wensen door bij de reservatie en we passen graag het menu aan. Een andere samenstelling of bereidingswijze kan wel de prijs wijzigen. Dit wordt overeengekomen bij uw reservatie.

De aandacht die ons team schenkt aan de keuze van de ingrediënten, is ook duidelijk terug te vinden in de keuze van de wijnen. Naast de grands crus puilt de kelder uit van de fantastische en betaalbare wijnen, die zijn ontstaan uit de passie van wijnbouwers die ervoor kozen om zo min mogelijk te werken met chemische stoffen en artificiële smaken.

Langer genieten

Logies

Misschien heeft u niet meteen zin om weer de weg op te gaan na een avondje tafelen in L’Air de Rien? De chef heeft een aantal adresjes voor u geselecteerd, om een nacht lang in het gezegende moment van ontdekking te blijven hangen en er even tussenuit te knijpen in de regio … Een mooie streek die zich perfect leent voor een tijdloos moment.

Logies met ontbijt

Gîtes

Airbnb

Alle logies in de streek van Esneux vindt u op Airbnb.

Praktische informatie

Contact en wegwijzer

L’Air de Rien
Place du vieux Tilleul 14,
4130 Fontin
België